















Single Origin elnevezés a kávé származására utal. Azt a kávét nevezhetjük így, amely pontosan behatárolható helyről és termelőtől származik, máshonnan származó, más minőségű kávéval nem kevert. Single Origin magyarul termőterület szerint szelektált kávét, és egyúttal kiváló minőséget is jelent.
Arabica savanyúbb, kevésbé keserű, hosszú lecsengésű, aromagazdag kávé.
Kolumbiából származó kávé az egész világon közkedvelt a kávéfogyasztók körében kiegyensúlyozott, kitűnő ízének és teljes aromájának köszönhetően. Zamatos kávé, amely a nap folyamán bármikor fogyasztható.
Száz százalék arabika, száz százalékos élmény! Az elegáns Kolumbia Castillo feledhetetlen találkozást biztosít az egzotikus gyümölcsökkel, karamellaval és csokoládéval. Bár erős és aromás, harmonikus, sőt enyhe hatással rendelkezik. Exkluzív és szabályos kávészemek sötéten vannak pörkölve, ez által hangsúlyossá válnak a finom olajak és a vonzó illatok.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás
Származási hely: Kolumbia
Fajta: Castillo
Vidék: Huila
Tengerszint f. m.: 2180m
Íz: Csokoládé, karamella, gyümölcs
Feldolgozás: Nedves
Összetétel
Arabica 100%
A kávé íze
A Kolumbia Castillo jellemző a selymesség, amely az egész napos kortyolgatásra is alkalmas. A 100 százalékos, megfelelően kivont arabica egy vékony, egyenletes krémmel rendelkezik, amely nem tartalmaz nagyobb buborékokat. A kávé savassága ízlésesen van kombinálva csokoládé és gyümölcsök árnyalataival. Erős, teljes testtel rendelkezik.
A kávé származása
Kolumbia a világ egyik legnagyobb ültetvény kávé termelői közé tartozik. Több mint félmillió kistermelő gondoskodik a kiterjedt ültetvényekről az Andoktól egész a Kordillerákig. A kávé az alföldön, a dombok lábánál nő, de magasan a hegyekben is. Ezért a kolumbiai kávénál különböző íz nuanciát fedezhetünk fel. De általában erős aromájú az arabicáról van szó.
Castillo völgyében található agglomeráció, amely az Andok hegységének központi régiójában található. A kávé gyümölcsét (Coffea arabica) a második félévben szüretelik, szeptembertől decemberig. Miután manuálisan szüretelik, az úgynevezett nedves módszerrel dolgozzák fel, vagyis vízbe szórják (a nem megfelelők a felszínen maradnak és eltávolításra kerülnek, míg a többi az aljra süllyed), ezután átjutnak a zúzólemezeken (eltávolításra kerül a héj és a rost) és a fermentálják.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
100 % Arabika kávé
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 500g (szemes kávé)
Használati útmutató
- A kávét darálja le a megfelelő durvaságra, amely az elkészítéshez szükséges.
- 1 kávé elkészítéséhez legalább 1,5-2 kávés kanál (kb.7g) darált kávé szükséges.
- Öntse le 95°C-os vízzel.
- Készleten: Raktáron
- Cikkszám: Colombia 500g szemes